söndag 25 september 2011
Duchessepotatis
10-15 potatisar, mjölig sort
lite grädde (ca 1/3 dl)
mjölk
en stor klick smör
3 äggulor
1 tsk socker
salt
peppar
Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet. Tillsätt lite grädde, smör och lite mjölk. Vispa till ett fluffigt mos. Tillsätt så mycket mjölk som behövs för att moset ska bli lagom tjockt. Tillsätt äggulorna under vispning. Krydda och smaka av med lite socker, salt och peppar. Spritsa sen ut potatismoset på en bakplåtspapperklädd plåt. Gratinera högt upp i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar