söndag 25 september 2011
Duchessepotatis
10-15 potatisar, mjölig sort
lite grädde (ca 1/3 dl)
mjölk
en stor klick smör
3 äggulor
1 tsk socker
salt
peppar
Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet. Tillsätt lite grädde, smör och lite mjölk. Vispa till ett fluffigt mos. Tillsätt så mycket mjölk som behövs för att moset ska bli lagom tjockt. Tillsätt äggulorna under vispning. Krydda och smaka av med lite socker, salt och peppar. Spritsa sen ut potatismoset på en bakplåtspapperklädd plåt. Gratinera högt upp i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar