4 portioner
4 dl vatten
4 päron
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 msk potatismjöl
2 msk vatten
Skala päronen och skär dem i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Låt koka tills päronen är mjuka, 15-30 minuter. Ta upp vaniljstången.
Rör ihop potatismjöl och vatten. Häll i en stråle ner i krämen under omrörning. Låt koka upp snabbt (när första bubblan kommer ska kastrullen tas ifrån plattan).
Servera med mjölk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar