fredag 24 juli 2015

Calzone - inbakad pizza





8 stycken portionspizzor

1/2 pkt jäst
4 dl vatten
2 tsk salt
2 msk neutral olja
10-12 dl vetemjöl

knappt 1 dl tomatsås till pizza
2 hg strimlad skinka
4 hg riven ost (t ex mozzarella)
oregano

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg - gärna i en assistent. Arbeta degen i 5-10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter.

Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 8 bitar och kavla ut dem till små 1/2cm-tjocka runda pizzabottnar.

Bred lite tomatsås på ena halvan av den runda pizzabotten, dock ej hela vägen ut till kanterna. Lägg på lite strimlad skinka, riven ost och oregano. Lägg över den halva pizzabotten utan tomatsås och tryck till kanterna ordentligt.

Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 minuter. Baka pizzorna i 250° varmluftsugn 8-10 minuter. Pensla pizzorna med lite olja och strö över oregano när de kommer ut ur ugnen. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg