En mycket enkel och god gratäng. Tar bara några minuter att göra (förutom tiden i ugnen).
ca 1 kg kycklingfilé
1 pkt bacon
3 dl creme fraiche
1,5 dl vispgrädde
0,75 dl mjölk
1 dl riven ost
1,5 msk sweet chili
1-2 klyftor vitlök
2,25 msk kycklingfond
3/4 tsk salt
1 tsk sambal oelek
Skär filén i längsgående bitar. Salta. Skär baconet i bitar och stek knaprigt.
Blanda creme fraiche, grädde, mjölk och alla kryddor.
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Täck hela utan med den rivna osten.
Gratinerera i ca 25 min i 200°. Kolla att kycklingen är helt genomstekt.
Servera med sallad och ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta blir inte världens snyggast tårta - men en av de godare. Många som får smaka på denna säger att det är en av de godaste tårtor de ...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar