tisdag 14 juli 2015

Mjölkchokladmousse



4 ganska stora portioner eller 6 lite mindre

1 äggula
1 dl grädde
1 msk muscavodosocker
100 g mjölkchoklad
25 g mörk choklad

1,25 dl vispgrädde
2 tsk strösocker


Häll äggula, grädde och muscovadosocker i en kastrull. Låt sjuda upp på låg värme, rör hela tiden. När det tjocknat något så är den klar. Konsistensen ska vara ungefär som filmjölk.

Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills allt smält. Låt svalna.

Vispa grädden och strösockret till ett mjukt skum. Vispa chokladkrämen en liten stund. Vispa sen ihop allt och fördela i små glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 1 timma innan servering.

Servera med vispad grädde och gärna jordgubbar eller hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg