lördag 11 juli 2015

Kasslergratäng

4 portioner

500 gram  kassler
Smör
1/2 finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpure
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika
1 tsk sambal oelek
Toppa med en valfri ost.
Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta.

Ställ ugnen på 225 grader.

Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken. Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure, chilisås, sambal oelek och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll den heta såsen över kasslern. Riv över ost och strö över ytterligare lite oregano på toppen.

Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter tills gratängen fått fin färg.

Servera med ris och en sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg