100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ljus sirap
3 dl vetemjöl
ca 70 g daim
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap till en kladdig smet. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg.
Knåda in bitar av daim i degen.
Dela degen i två bitar. Forma avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite grann, men inte för mycket för de flyter ut under gräddningen.
Grädda längderna mitt i ugnen i 14-17 minuter. Skär dem i sneda snitt medan de är varma. Låt kakorna kallna på plåten.
tisdag 14 juli 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
Detta blir inte världens snyggast tårta - men en av de godare. Många som får smaka på denna säger att det är en av de godaste tårtor de ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar