100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ljus sirap
3 dl vetemjöl
ca 70 g daim
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap till en kladdig smet. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg.
Knåda in bitar av daim i degen.
Dela degen i två bitar. Forma avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite grann, men inte för mycket för de flyter ut under gräddningen.
Grädda längderna mitt i ugnen i 14-17 minuter. Skär dem i sneda snitt medan de är varma. Låt kakorna kallna på plåten.
tisdag 14 juli 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar