tisdag 14 juli 2015

Granola

15 portioner

1 dl sötmandel
2 dl pekannötter eller valnötter
8 dl havregryn
1 dl havrekli
1,5 dl solroskärnor

3/4 dl farinsocker
2,5 msk lönnsirap
1/2 dl honung
1,5 dl solrosolja eller annan neutral olja
3/4 msk kanel
1/2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt

2 dl torkad frukt eller bär (russin, tranbär, blåbär....)


Sätt ugnen på 170 grader.

Hacka alla nötter och lägg dem i en bunke.

Tillsätt havregryn, havrekli och solrosfrön. Blanda.

Blanda farinsocker, lönnsirap, honung, olja, kanel, vaniljsocker och salt i en kastrull.

Koka upp blandningen och häll ner den i bunken.

Blanda allt väl och sprid sedan ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör om i blandningen några gånger under tiden.

Låt svalna helt och blanda ner torkad frukt i bitar eller torkade bär.

Förvara torrt i en lufttät burk.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg