fredag 17 juli 2015

Hallon- och marshmallowcheesecake



100 g smör
200 g digestivekex

300 g marshmallows
2 dl mjölk
500 g philadelfiaost
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
4 hg frysta hallon

Smält smöret, rör ner kexen och pressa ut i en pajform, 22 cm i diameter.

Smält marshmallows i mjölken på låg värme. Rör om hela tiden så att det inte fastnar eller bränns. Låt svalna.

Vispa philadelfiaost med vaniljsocker tills det är helt slätt. Vänd ihop med den kalla marshmallowssmeten, rör sedan ner den vispade grädden.

Strö tinade hallon över kakbottnen, spara hälften.

Klicka upp smeten, bygg den som ett berg på höjden. Om smeten är för lös, ställ den kallt en liten stund så att den börjar stelna, innan du klickar upp den i formen. Låt stå i kylen över natten.

Purea resterande hallon tillsammans med saften som bildats när de tinat. Sila och skeda över såsen när du serverar kakan. Strö gärna över lite färska bär eller fruktbitar om du har tillgång till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg