tisdag 21 juli 2015

Knäckkladdkaka

Recept ifrån arla.se


Chokladsmet:
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
50 g smör

Knäcksmet:
100 g smält smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till knäcksmeten och chokladsmeten i var sin kastrull. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Blanda i övriga ingredienser till chokladsmeten i bunken.

Rör ner ingredienserna till knäcksmeten i det smälta smöret.

Häll chokladsmeten i formen och bred knäcksmeten ovanpå så att den täcker chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera vispad grädde eller vaniljglass till kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg