Recept ifrån arla.se
Chokladsmet:
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
50 g smör
Knäcksmet:
100 g smält smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till knäcksmeten och chokladsmeten i var sin kastrull. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Blanda i övriga ingredienser till chokladsmeten i bunken.
Rör ner ingredienserna till knäcksmeten i det smälta smöret.
Häll chokladsmeten i formen och bred knäcksmeten ovanpå så att den täcker chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera vispad grädde eller vaniljglass till kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar