Lagom många potatis till de som ska äta!
till 4 personer:
50 g smör
svartpeppar
örtsalt
1 pressad vitlöksklyfta
salt
rosmarin
Koka potatisen (låt gärna skalet vara kvar). Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspappar. Tryck till/krossa potatisen. Smält smöret och tillsätt vitlök, svartpeppar och örtsalt. Pensla potatisen med smörblandningen. Strö över lite extra salt och rosmarin. "Baka" potatisen i 225° i ca 20 minuter eller tills potatisen börjar få färg.
Dessa potatis passar till det mesta. Vi åt dem tillsammans med grillad lax och kall fetaostsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar