Lagom många potatis till de som ska äta!
till 4 personer:
50 g smör
svartpeppar
örtsalt
1 pressad vitlöksklyfta
salt
rosmarin
Koka potatisen (låt gärna skalet vara kvar). Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspappar. Tryck till/krossa potatisen. Smält smöret och tillsätt vitlök, svartpeppar och örtsalt. Pensla potatisen med smörblandningen. Strö över lite extra salt och rosmarin. "Baka" potatisen i 225° i ca 20 minuter eller tills potatisen börjar få färg.
Dessa potatis passar till det mesta. Vi åt dem tillsammans med grillad lax och kall fetaostsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar