Lagom många potatis till de som ska äta!
till 4 personer:
50 g smör
svartpeppar
örtsalt
1 pressad vitlöksklyfta
salt
rosmarin
Koka potatisen (låt gärna skalet vara kvar). Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspappar. Tryck till/krossa potatisen. Smält smöret och tillsätt vitlök, svartpeppar och örtsalt. Pensla potatisen med smörblandningen. Strö över lite extra salt och rosmarin. "Baka" potatisen i 225° i ca 20 minuter eller tills potatisen börjar få färg.
Dessa potatis passar till det mesta. Vi åt dem tillsammans med grillad lax och kall fetaostsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar