100 g smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 äggula
1-2 msk vatten
Fyllning:
1 knippe späda morötter
1 knippe sparris
15 cm purjolök
200 g fetaost
lite finhackad dill
Äggstanning:
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost
salt och svartpeppar
Lufttorkad skinka
Mixa snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och ställ in det i frysen i ca 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200°.
Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka. Koka med sparrisen de sista minuterna. Häll av vattnat och låt svalna. Dela ev. de större morötterna på längden. Strimla purjolöken. Fördela purjolök, morötter, sparris, fetaost och dill över pajdegen.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter 200° tills pajen har fått fin färg och har "stannat".
Servera med en sallad och lufttorkad skinka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar