fredag 17 juli 2015

Primörpaj med lufttorkad skinka

100 g smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 äggula
1-2 msk vatten

Fyllning: 
1 knippe späda morötter
1 knippe sparris
15 cm purjolök
200 g fetaost
lite finhackad dill

Äggstanning:
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost
salt och svartpeppar

Lufttorkad skinka

Mixa snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och ställ in det i frysen i ca 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200°.

Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka. Koka med sparrisen de sista minuterna. Häll av vattnat och låt svalna. Dela ev. de större morötterna på längden. Strimla purjolöken. Fördela purjolök, morötter, sparris, fetaost och dill över pajdegen.

Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter 200° tills pajen har fått fin färg och har "stannat".

Servera med en sallad och lufttorkad skinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg