100 g smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 äggula
1-2 msk vatten
Fyllning:
1 knippe späda morötter
1 knippe sparris
15 cm purjolök
200 g fetaost
lite finhackad dill
Äggstanning:
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost
salt och svartpeppar
Lufttorkad skinka
Mixa snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och ställ in det i frysen i ca 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200°.
Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka. Koka med sparrisen de sista minuterna. Häll av vattnat och låt svalna. Dela ev. de större morötterna på längden. Strimla purjolöken. Fördela purjolök, morötter, sparris, fetaost och dill över pajdegen.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter 200° tills pajen har fått fin färg och har "stannat".
Servera med en sallad och lufttorkad skinka.
fredag 17 juli 2015
Primörpaj med lufttorkad skinka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar