2-4 personer
1,5 dl mjölk
1 dl vatten
1,5 dl mjöl
1 stort eller 2 små ägg
knappt 50 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och vispa samman smeten. Tillsätt det smälta smöret och bred ut smeten i en normalstor smord långpanna eller på en teflonduk. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Om man vill ha en söt pannkaka som ska serveras med t ex sylt kan man strö på lite socker innan den är klar så blir ytan nästan glaserad.
Vill man ha pannkakan salt kan man stekt ett paket bacon och lägga bitarna i långpannan innan smeten hälls på. Då passar lingonsylt bra till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar