12-14 stycken
6,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk socker
3 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
2 dl vischyvatten
150 g smält smör eller margarin
1 dl vispad grädde
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll i mjölken, lite åt gången, under tiden som du vispar för att det inte ska bli klumpar i smeten. Tillsätt de andra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Grädda våfflorna i våffeljärn.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar