Passar perfekt till grillat istället för t ex potatis eller något annat. Fungerar också som egen vegetarisk rätt. Om det är någon rotsak man inte tycker om eller har hemma så går det alldeles utmärkt att utesluta eller tillsätta någon annan.
4 personer
3 hg chèvre
5 medelstora potatisar, fast sort
2 morötter
1 bit rotselleri
2 rödlökar
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk finhackad färsk rosmarin
salt och vitpeppar
Skala potatisar, morötter och selleri. Skär allt i centimeterstora bitar. Förkoka morots- och selleribitarna så råheten släpper. Potatisen behöver inte förkokas.
Blanda avrunna rotsaker, potatis och grovhackad rödlök på en långpanna. Tillsätt olivolja, salt och vitpeppar. Rosta rotsakerna i 225 graders ugn till dess de får lite färg. Blanda i bitar av chèvre, flytande honung och finhackad rosmarin. Sätt in allt i ugnen igen och rosta till dess osten börjar smälta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar