Eftersom denna "smörgåstårta" bara görs i ett lager är den mycket enkel att göra. Fyllningen och även botten går att göra i god tid i förväg. Sen kan man bara lägga ihop och garnera tårtan strax innan servering.
6 personer
2 djupfrysta smördegsplattor
Fyllning:
150 g finhackad rökt skinka
1 burk kesella (250 g)
1,5 dl crème fraiche
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk worchestersås
salt och peppar
Garnering:
ca 150 g rökt skinka
2-3 kiwi
1 väl mogen mango
en liten klase vindruvor
Tina smördegsplattorna och lägg dem på varandra. Kavla ut dem till en raktangulär kaka, ca 20 gånger 30 centimeter. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga lätt och pensla med uppvispat ägg. Grädda på andra falsen nerifrån i 200 grader, 15-20 minuter.
Fyllning:
Blanda skinka med kesella, crème fraiche och persilja. Smaksätt med worchestersås, salt och peppar.
Lägg smördegsbotten på ett fat. Bred fyllningen över och garnera med små skinkrullar, skivad kiwi, mangoklyftor/tärningar och små vinddruvor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar