söndag 12 juni 2011

Vit choklad- och blåbärscheesecake

Botten:
3 hg digestivekex
150 g osaltat smält smör

Smet:
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
6 hg philadelfiaost
2,5 dl kesella, 10%
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 hg Fazer Ögon Lemon Lime Choklad
1 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en mixer och rör i smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelfiaost och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt grädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 200 grader i ca 30 minuter eller tills cheesecaken har "stannat".

Låt gärna cheesecaken stå i kylen över natten innan den ska serveras för att den ska bli lättare att skära upp snygga bitar. Man kan täcka kakan med aluminiumfolie när den fått lagom mycket färg, så att den inte blir bränd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg