söndag 12 juni 2011

Tekakor med créme fraiche





ca 20-25 stycken

3 + 2 dl mjölk
1 dl linfrön
1,5 dl havregryn
50 g jäst
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl

Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna.

Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken lite i taget. Rör tills jästen löst upp sig.

Lägg i gröten, crème fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa i 40 minuter.

Kavla ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut runda kakor kakor med en kopp, ca 8 cm i diameter eller skär kakan i lagom stora fyrkanter. Lägg dem på en plåt och nagga med en gaffel. Låt jäsa i 15 minuter.

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

6 kommentarer:

  1. Inga kommentarer på detta fantastiska recept?
    Jag har bakat detta en gång nu och har ett nytt bröd på jäsning nu en vecka senare. Har även tipsat flera om detta och de som smakat har velat ha receptet. Nöjd!
    /Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Va roligt att du tycker om dem! De är favoriter här hos oss. Vill gärna ha ett lager i frysen.

      Radera
  2. Camilla Bäckman5 juli 2013 kl. 16:14

    Dags för en ny omgång med tekakor, har saknat dessa i flera månader och nu äntligen bakar jag dem! Ser framemot att mumsa i mig till kvällsfika! P.s. min kompis bakade tekakorna förra veckan, receptet sprider sig som en löpeld D.s.

    SvaraRadera
  3. Underbart bröd!!! Lätt att göra. Omöjligt att misslyckas☺

    SvaraRadera

Populära inlägg