onsdag 22 juni 2011

Moussetårta med rabarber och jordgubbar




8-10 bitar

3 dl skalad och skuren rabarber, ca 2 hg
1 dl socker
1 dl tjock vaniljkräm
2 tårtbottnar
1 liter jordgubbar
2 hg philadelfiaost
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
6 gelatinblad
1/2 liter blandade färska bär till garnering

Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott (5-10 minuter). Låt kallna och blanda den med vaniljkrämen.

Lägg den ena tårtbotten i botten av en form (ca 22 cm i diameter) och bred på rabarbervaniljkrämen. Lägg på den andra tårtbotten (skär ev. till den så att den blir ca 20 cm i diameter, tårtan blir snyggare då).

Mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i matberedare. Vispa ihop färskost, grädde och socker till en slät massa. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten och vispa slätt.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Blanda sen ner resten av smeten. Häll ovanpå tårtan och ställ kallt i minst 2-4 timmar.

Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg