onsdag 22 juni 2011
Moussetårta med rabarber och jordgubbar
8-10 bitar
3 dl skalad och skuren rabarber, ca 2 hg
1 dl socker
1 dl tjock vaniljkräm
2 tårtbottnar
1 liter jordgubbar
2 hg philadelfiaost
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
6 gelatinblad
1/2 liter blandade färska bär till garnering
Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott (5-10 minuter). Låt kallna och blanda den med vaniljkrämen.
Lägg den ena tårtbotten i botten av en form (ca 22 cm i diameter) och bred på rabarbervaniljkrämen. Lägg på den andra tårtbotten (skär ev. till den så att den blir ca 20 cm i diameter, tårtan blir snyggare då).
Mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i matberedare. Vispa ihop färskost, grädde och socker till en slät massa. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten och vispa slätt.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Blanda sen ner resten av smeten. Häll ovanpå tårtan och ställ kallt i minst 2-4 timmar.
Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar