onsdag 22 juni 2011
Moussetårta med rabarber och jordgubbar
8-10 bitar
3 dl skalad och skuren rabarber, ca 2 hg
1 dl socker
1 dl tjock vaniljkräm
2 tårtbottnar
1 liter jordgubbar
2 hg philadelfiaost
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
6 gelatinblad
1/2 liter blandade färska bär till garnering
Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott (5-10 minuter). Låt kallna och blanda den med vaniljkrämen.
Lägg den ena tårtbotten i botten av en form (ca 22 cm i diameter) och bred på rabarbervaniljkrämen. Lägg på den andra tårtbotten (skär ev. till den så att den blir ca 20 cm i diameter, tårtan blir snyggare då).
Mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i matberedare. Vispa ihop färskost, grädde och socker till en slät massa. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten och vispa slätt.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Blanda sen ner resten av smeten. Häll ovanpå tårtan och ställ kallt i minst 2-4 timmar.
Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar