tisdag 21 juni 2011

Skinkbröd

1 vitt formbröd, typ barkis eller snoddas
150 g rökt eller kokt skinka i tärningar eller strimlor
200 g ost riven eller tärningar
1 hackad gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad ättiksgurka eller annan inlagd gurka
1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 msk smält smör eller margarin

Tillbehör:
grönsallad

Skär brödet i skivor, men inte ända ner, brödet ska hänga ihop i botten. Lägg brödet på en stor bit aluminiumfolie. Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda samman skinka, ost, lök, persilja och gurka. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Blanda ner det i skinkblandningen.

Bred rikligt av blandningen mellan brödskivorna. Tryck ihop brödet. Vik upp folien runtom, överdelen ska inte var täckt. Pensla ytan med lite smält smör.

Sätt in brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Skär upp brödet och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg