10 stycken
100 g jäst
100 g margarin
1 liter lättmjölk
4 msk sirap
1 msk salt
4 tsk fänkål
2 tsk anis
1 kg rågsikt
350 g vetemjöl
Smält margarin och häll över mjölken. Låt bli fingervarmt.
Smula sönder jästen och häll över margarin/mjölk-blandningen.
Tillsätt alla de andra ingredienerna förutom vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i 10 minuter. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
Baka ut 10 kakor, ca 20 cm i diameter (två kakor ska få plats på en plåt). Nagga med en gaffel och låt jäsa minst 30 minuter.
Baka ca 10 minuter i 250 grader. Pensla kakorna med ljummet vatten när de precis kommit ut ur ugnen.
Brödkakorna blir ganska så tjocka så man kan dela dem på mitten.
lördag 11 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar