1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1 hg jäst + 1/2 dl vatten
1/2 dl ljus brödsirap
1 tsk salt
ca 20 dl vetemjöl
Lägg havregryn i en skål tillsammans med mjölk. Låt stå några timmar eller över natten.
Smält margarin och rör ner i havregrynen.
Rör ut jästen i ljummet vatten och rör ner det i "degen", tillsätt salt, sirap, och det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en platta som är ca 1-2 cm tjock och ta ut rund kakor med en kopp eller något liknande. Lägg på en plåt och jäs ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar