söndag 12 juni 2011

Tekakor

1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1 hg jäst + 1/2 dl vatten
1/2 dl ljus brödsirap
1 tsk salt
ca 20 dl vetemjöl

Lägg havregryn i en skål tillsammans med mjölk. Låt stå några timmar eller över natten.

Smält margarin och rör ner i havregrynen.

Rör ut jästen i ljummet vatten och rör ner det i "degen", tillsätt salt, sirap, och det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.

Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en platta som är ca 1-2 cm tjock och ta ut rund kakor med en kopp eller något liknande. Lägg på en plåt och jäs ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg