1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1 hg jäst + 1/2 dl vatten
1/2 dl ljus brödsirap
1 tsk salt
ca 20 dl vetemjöl
Lägg havregryn i en skål tillsammans med mjölk. Låt stå några timmar eller över natten.
Smält margarin och rör ner i havregrynen.
Rör ut jästen i ljummet vatten och rör ner det i "degen", tillsätt salt, sirap, och det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en platta som är ca 1-2 cm tjock och ta ut rund kakor med en kopp eller något liknande. Lägg på en plåt och jäs ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar