Praktiskt bröd att ta med på picknick - pålägg och bröd - allt i ett. Hittade detta recept i tidningen "Hembakat" häromdan.
ca 8 stycken (ganska så stora)
25 g jäst
3/4 dl flytande margarin
1 tsk salt
1 ägg
1 msk strösocker
2 dl mjölk
ca 6,5 dl vetemjöl
Fyllning:
8 skivor
ost
4 skivor rökt skinka
Pensling:
1 ägg
vallmofrön
Smula jästen i en bunk. Tillsätt margarin, salt, ägg och socker. Värm mjölken (37 grader) och häll på. Rör om tills jästen löst sig.
Blanda i mjölet och knåda degen blank och smidig. Låt degen jäsa 45 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en stor cirkel. Sporra den i 8 trekanter.
Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant. Rulla ihop från den breda änden ned mot spetsen.
Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda nederst i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar