2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk oregano
1 dl vispgrädde
Skala, hacka och fräs lök och vitlök.
Rör i tomater, vatten, buljong och oregano. Låt koka i 10 minuter.
Mixa allt till en slät soppa. Rör ner grädden.
Soppan kan serveras som den är eller med olika tillbehör som läggs i, t ex kokt pasta, fetaost i tärningar, oliver, skinkbitar, köttfärs, stekt falukorv, mozzarellaost osv....
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar