ca 50 stycken
50 g jäst
2 hg smör
4 dl gräddmjölk
1 dl socker
1 krm salt
1 krm hjorthornssalt
1 ägg
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl fast vaniljkräm (+ ev. lite sylt)
Pensling:
smör
strösocker
Smält fettet och häll över mjölken. Låt degspadet bli knappt fingervarmt. Smula sönder jästen. Häll lite degspad över så att den löser sig. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg som hälls upp på mjölat bakbord.
Dela degen i ett par bitar och kavla ut varje del till en tunn rektangel. Sporra ut fyrkanter (6 gånger 6 cm). Lägg en klick vaniljkräm (+ ev. lite sylt) på varje fyrkant och nyp ihop ordentligt. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt med den släta sidan uppåt. Låt jäsa i 1 - 1,5 timme.
Baka bullarna i 225 grader, 8-10 minuter eller tills de fått fin färg.
Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker när de ska ätas.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar