Paj är alltid gott. Detta är ett bra basrecept på smuldeg. Passar till det mesta.
150 g smör eller margarin
0,5 dl socker
4 dl (250 g) mjöl
Arbeta ihop allt till en smuldeg. Tryck ut lite drygt hälften i en pajform. Fyll med frukt eller bär och sockra ev. lite. Täck med resten av smuldegen. Baka ca 35 minuter (beroende på vilken sorts frukt/bär man använder), 225 grader.
Testa gärna med att använda byta ut lite av vetemjölet mot havregryn.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar