söndag 12 juni 2011

Skinkrullar på risbädd

Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - det fanns inte så många andra sorter. Idag kan man välja ris efter smak på ett helt annat sätt.

12 skivor skinka är gränsfall till lite till 4 personer - men man kan ju trycka in så många rullar man får plats med på riset om man vill ha mer. Tänk på att köpa lite mer sparris i så fall.

1-2 lökar
ris till 4 personer, kokas med buljongtärning + 0,5 tsk salt

12 skivor rökt skinka
1 burk sparris

Sås:
1,5 dl vispad grädde
0,5 dl chilisås
1 dl majonnäs
1 dl riven ost

Bryn löken försiktigt i en kastrull. Häll på vatten, salt, ris och buljongtärning och koka så länge som behövs för att riset ska bli färdigt (enligt instruktionerna på rispaketet). Lägg risblandningen i botten av en ugnssäker form.

Rulla ihop skinkskivorna med några sparrisar i. Lägg rullarna på riset.

Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och bred den över ris och skinka. Gratinera i 15-20 minuter, 225 grader.

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg