Bra bjudmat som går bra att göra en tag i förväg. Denna risrätt är ganska så fet - om man vill kan man byta ut något av det "feta" mot något mindre fett, typ minska majonnäsen något och ta créme fraiche istället. Testa dig gärna fram!
4-6 personer
5 dl ris + 10 dl vatten
1 hackad lök
margarin
2 fiskbuljongtärningar
Fräs löken i lite margarin. Häll på vatten, ris och buljongtärningar. Koka 20 minuter. Låt kallna.
Blanda ner:
1 röd paprika i små bitar
1 grön paprika i små bitar
1 hackad knippe dill
3 dl vispad grädde
1,5 dl majonnäs
1 msk senap
1 tsk curry
1 krm pepparmix
saften av 1 citron
3-4 hg skalade räkor
Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter. Låt stå i kylen minst 2 timmar eller i frysen 30 minuter innan servering. Garnera med spritsad majonnäs, räkor, grönsaker och dillkvistar.
Häromdan gjorde jag en lite modifierad variant av denna rätt. Den innehöll:
1 liten lök
3 dl okokt ris, (basmati)
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1 röd paprika
0,5 kg räkor + räkor att garnera med
+ kryddning enligt originalreceptet ovan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar