150 g vit blockchoklad
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
Topping:
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 granatäpple till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör över vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklad och smör. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en rund form och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och bred över kakan.
Snitta skalet på granatäpplet, bryt upp det försiktigt och plocka ur kärnorna. Undvik det vita eftersom det är beskt. Strö kärnorna över kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar