tisdag 7 juni 2011

Spansk potatisomelett (tortilla)

När jag pluggade i Tyskland en termin för många år sedan bodde jag ihop med en spansk tjej och fick då lära mig att göra en riktig tortilla. Hur mycket man skulle ha av varje ingrediens var det inte så noga med, men efter ett tag började man få en känsla för hur mycket det skulle vara av allt. Så testa dig fram.....

7-10 potatisar
1 lök
2-4 ägg
olja (mycket)
salt
peppar

Skala och skiva potatis tunt. Skala och hacka löken.

Värm upp oljan i en stekpanna och lägg i potatis och lök. Oljan ska nästan täcka potatisen. Låt "koka" i oljan tills potatisen är mjuk och sönderhackad.

Sila av oljan från potatis/lök-blandningen.

Vispa upp ägg och blanda med potatis/lök-blandningen. Krydda med salt och peppar.

Häll tillbaks "röran" i stekpannan och stek på båda sidor tills omeletten fått fin färg på båda sidor.

Servera med sallad eller till kött (kallt eller varmt). Tortillan går bra att äta både varm och kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg