När jag pluggade i Tyskland en termin för många år sedan bodde jag ihop med en spansk tjej och fick då lära mig att göra en riktig tortilla. Hur mycket man skulle ha av varje ingrediens var det inte så noga med, men efter ett tag började man få en känsla för hur mycket det skulle vara av allt. Så testa dig fram.....
7-10 potatisar
1 lök
2-4 ägg
olja (mycket)
salt
peppar
Skala och skiva potatis tunt. Skala och hacka löken.
Värm upp oljan i en stekpanna och lägg i potatis och lök. Oljan ska nästan täcka potatisen. Låt "koka" i oljan tills potatisen är mjuk och sönderhackad.
Sila av oljan från potatis/lök-blandningen.
Vispa upp ägg och blanda med potatis/lök-blandningen. Krydda med salt och peppar.
Häll tillbaks "röran" i stekpannan och stek på båda sidor tills omeletten fått fin färg på båda sidor.
Servera med sallad eller till kött (kallt eller varmt). Tortillan går bra att äta både varm och kall.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar