lördag 11 juni 2011

Köttfärspaj

225 g margarin
4,5 dl mjöl
2 krm salt
1 dl vatten

Arbeta ihop alla ingredienser till en pajdeg. Tryck ut den i en stor pajform och låt den stå kallt en stund innan den förgräddas i 225 grader 10 minuter.

5 hg blandfärs
2 gula lökar
1-2 hg brynt svamp (eller en burk champinjoner)
1 1/4 tsk salt
1 1/2 krm peppar
1 msk mjöl
1-2 dl vatten (det kan bli lite för löst om man tar 2 dl, så ta i lite åt gången.)
1-2 msk senap
1/2 - 1 msk soja

Bryn köttfärsen. Blanda i de andra ingredienserna och låt koka några minuter.

1,5 dl gräddfil
ostskivor
vallmofrö

Tillsätt gräddfilen, nu får inte köttfärsröran koka mer. Häll den i pajformen, täck med ostskivor och vallmofrö. Gratinera 20 minuter, 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg