ca 6 personer
2 pkt Juliakaka
Fyllning:
5 dl crème fraiche (2 dl vanlig + 3 dl franska örter)
1/2 - 1 purjolök
5 dl rökt strimlad skinka
salt
2 stora tomater
riven ost
Blanda ihop allt till fyllningen. Varva Juliakaka och fyllning (lägg ingen fyllning överst). Toppa med skivad tomat och riven ost. Lägg inte ihop bröd och fyllning för lång tid innan gratinering - smörgåstårtan kan lätt bli lite "geggig" då.
Gratinera i 200 grader, ca 15 minuter. Servera med sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar