1,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 ägg
en nypa salt
100 g smält smör
en stor näve minimarshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller
Börja med mariannefluffen som bör göras minst 6 timmar innan servering eller helst dagen innan.
Lägg mariannekaramellerna i en påse, linda in den i en handduk och krossa karamellarna med en kavel. Häll grädde i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka (får ej koka!!!). Häll i mariannekrosset och rör tills det smält helt. Ställ blandningen i kylen i minst 6 timmar.
Vid servering: Vispa mariannegrädden med en elvisp tills den blir lagom hård.
Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och häll i en smord och bröad form. Grädda i 150 grader, ca 30 minuter.
Servera kladdkakan tillsammans med mariannefluff och marshmallows.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar