tisdag 21 juni 2011

Wienerbrödsbullar



25 stycken

25 g jäst
2 dl kall mjölk
2 hg smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Smula sönder jästen och häll över mjölken. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop allt till en smidig deg.

Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär tunn platta. Rör ihop fyllningen och bred på den på hela plattan. Rulla sedan ihop plattan och skär i ca 25 bullar. Lägg i bullformar på en plåt och låt jäsa 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och baka sen i 250 grader, 5-8 minuter.

Glasera bullarna med florsocker utrört i vatten, när de kallnat eller vid servering.

Om man vill kan man göra bullarna och låta dem jäsa och sen frysa in dem. Man kan då ta upp dem och baka dem precis när man vill äta dem. I så fall tar man fram dem ur frysen samtidigt som man sätter på ugnen och så bakar man dem tills de ser färdiga ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg