Detta är inte en vanlig cheesecake tycker jag, men jag kan inte komma på något bättre namn.
15 digestivkex
2 msk strösocker eller råsocker
75 g smör
Fyllning 1:
4 äpplen
smör
4 msk strösocker eller råsocker
1 msk mald kanel
Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker eller råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk kesella
Garnering:
1 dl vispgrädde
ev. strimlat äppleskal
Krossa kexen i en mixer tillsammans med sockret. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexdegen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Skala, kärna ur och skär alla äpplen i klyftor. Stek klyftorna mjuka i matfettet, socker och kanel. Lägg äppleklyftorna på kexbotten.
Vispa grädden med både sockret och vaniljsockret till ett fast skum. Vänd ner kesellan i grädden. Bred ut gräddkrämen över äppleklyftorna. Ställ kallt.
Vispa grädden till garneringen. Ta kakan ur formen och spritsa toppar uppe på kakan. Garnera med strimlat äppleskal.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar