Ruccolapesto är inte lika gott som vanlig pesto - tycker jag. Men så här års när ruccolan svämmar över i rabatten så är det synd att inte använda den så mycket som det går.
80 g ruccola
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
1 dl pinjenötter (jag använde sötmandel sist, det funkade också)
1/2 krm salt
1 krm peppar
1/2 tsk pressad citron
Häll allt i en mixer och mixa till en slät "smet". Servera till pasta och ev. något grillat till. När jag gjorde detta häromdan serverade jag grillad halloumi till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar