tisdag 7 juni 2011
Pizzakryddade pannkaksknyten
4 portioner
Pannkakssmet:
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 msk smält smör
Fyllning:
4 hg nötfärs eller blandfärs
1 msk olja
ca 2 dl pastasås med tomat (typ napoli)
2 dl riven ost
Garnering:
2 tomater
1 dl riven ost
1 tsk pizzakrydda
Vispa ihop pannkakssmeten av mjöl och ägg först. Späd med mjölk och rör ner det smälta fettet. Grädda ca 12 små pannkakor.
Finfördela och fräs köttfärsen. Blanda ner den färdigkryddade tomatsåsen och riven ost.
Lägg en klick fyllning på varje pannkaka. Vik till små knyten. Lägg på tomatskivor, riven ost och pizzakrydda. Gratinera 10 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar