Gillar egentligen inte räkpaj så jättemycket - men denna paj blev faktiskt riktigt god.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin
3 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning:
200 g skalade räkor
125 g färskost, vitlök/örter
2 dl riven ost, gärna lagrad
2 ägg
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
2 msk hackad dill
salt
peppar
Blanda vetemjöl, vatten, kallt margarin och saltet i en bunke. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter, 175 grader, tills den fått lite färg.
Rör samman den rivna osten, färskosten, äggen och dillen. Salta och peppra och pressa ner vitlöken. Tillsätt grädden.
Strö räkorna i pajformen (över den förgräddade degen) och häll över äggsmeten.
Grädda i ca 25 minuter, 175 grader. Låt pajen stå några minuter innan den ska serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar