2 kg mogna fasta päron
0,5 dl nypressad citronsaft
2 liter vatten
Lag:
1 liter vatten
6 dl strösocker
0,5 dl nypressad citronsaft
2 vaniljstänger
Blanda citronsaft och vatten i en bunke. Skala päronen, låt skaftet vara kvar. Lägg undan för undan ner päronen i citronvattnet så att de inte mörknar.
Koka upp vatten, socker och citronsaft till lagen. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna i lagen. Lägg också ner stängerna.
Ta upp päronen ur citronvattnet och torka av dem. Lägg ner dem i lagen och låt dem koka upp och sedan sakta sjuda i ca 30 minuter tills de blir mjuka.
Häll päronen och den heta lagen i väl rengjorda glasburkar. Förvara mörkt och svalt. Det går också att frysa in päronen i lagen (tycker jag är det bästa sättet).
Servera t ex med varm kolasås och glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar