tisdag 7 juni 2011

Grov filmjölkslimpa

Fillimpor med bikarbonat är enkelt och snabbt att göra. Denna variant är riktigt saftig och mättande. Passar väldigt bra med en riktigt god ost till. 



2 limpor

5 dl grahamsmjöl
4,5 dl grovt rågmjöl
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
2 dl havrekross, bovetekross eller vetekross
2 tsk bikarbonat
1,5 dl mörk sirap
1 liter lättfil

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan sirap och fil. Blanda ordentligt. Häll "smeten" i två smorda formar. Grädda i ca 2 timmar, 175 grader. Lägg över folie efter 1 timme.

2 kommentarer:

  1. Hej jag undrar bara ska bröden vara i ugnen 2 timmar, det låter länge

    SvaraRadera
  2. Hej! Det låter länge, men det stämmer! Glöm dock inte att lägga över folie efter halva tiden.

    SvaraRadera

Populära inlägg