söndag 12 juni 2011

Tomatpaj

Om man har många tomater så är denna paj perfekt att göra. Passar bra till grillat, men också till t ex kräftor på en kräftskriva.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk vatten

Fyllning:
6-7 tomater
2 purjolökar
2 hg skinka
2,5 dl riven ost
salt
peppar
1/2 tsk oregano eller mejram

Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Ställ kallt en stund och förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter, 225 grader.

Fräs purjolöken.

Lägg hälften av den rivna osten i pajskalet. Lägg sen i den frästa purjolöken, skinka och tomater. Strö över resten av osten.

Gratinera i 20-25 minuter, 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg