Om man har många tomater så är denna paj perfekt att göra. Passar bra till grillat, men också till t ex kräftor på en kräftskriva.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk vatten
Fyllning:
6-7 tomater
2 purjolökar
2 hg skinka
2,5 dl riven ost
salt
peppar
1/2 tsk oregano eller mejram
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Ställ kallt en stund och förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter, 225 grader.
Fräs purjolöken.
Lägg hälften av den rivna osten i pajskalet. Lägg sen i den frästa purjolöken, skinka och tomater. Strö över resten av osten.
Gratinera i 20-25 minuter, 225 grader.
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar