4 portioner
5 hg färsk pasta
2 hg sockerärtor, färska eller djupfrysta
5 hg räkor med skal eller 2 hg skalade
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk pressad saft av citron
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Koka pastan. Skölj och snoppa sockerärtorna om färska används. Låt socker ärtorna koka med pastan de sista två minuterna.
Skala räkorna. Vispa ut mjölet i lite av grädden i en kastrull. Tillsätt resten av grädden, mjölk och fond. Krydda med skalad, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Låt såsen koka 3-5 minuter. Lägg räkorna i såsen och låt dem bli varma.
Låt pasta och sockerärtor rinna av. Blanda pasta och sockerärtor med såsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar