Mina bästa recept och några till
onsdag 1 juni 2011
Kolasås att servera till inkokta päron
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl socker
0,5 dl sirap
1 msk smör
ev. 0,5 tsk ingefära
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka ganska kraftigt tills såsen är ljusbrun, 12-15 minuter. Rör då och då. Blanda ner smör och smaksätt ev. med ingefära.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
förkokta, grillade kamben
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
Roy Fares Key Lime Pie
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Kycklingenchilada
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Snoddas - vit flätad limpa
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
Enkla limpor
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar