Denna marinad har jag använt till fläskfilé - det blev riktigt gott. Lägg gärna köttet i marinad ett dygn innan det ska grillas.
1 msk sambal oelek
1/2 dl rött matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk soya
1 msk honung
1/2 tsk timjan
2 msk balsamvinäger
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och ställ kallt. Vänd gärna påsen med köttet någon gång ibland.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar