lördag 1 oktober 2011

Viktoriakaka eller mjuka kaka med hallonmarmeladgrädde

175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
1 dl hallonmarmelad
1 dl grädde

Rör smör och socker vitt och pösigt.

Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulver samt mjölken. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad form. Formen jag bakade i är 24,5 cm i diameter. Kakan blev lite "för" platt tycker jag i den formen, så nästa gång kommer jag att använda en form som är lite mindre.

Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, 30-40 minuter. Låt kallna.

Dela kakan i två delar.

Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Täck den undre halvan med blandningen och lägg på den övre. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar så blir den lite saftigare. Sikta över lite florsocker vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg