torsdag 8 september 2011
Limedoftande kolakakor
30-35 stycken
1 hg smör
1 dl strösocker
rivet skal av en lime
1 msk honung
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt limeskal och honung. Blanda vetemjöl och bakpulver. Arbeta ihop mjölblandningen och smörblandningen till en deg.
Rulla ut till tre fingertjocka längder som läggs på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Så mycket bra recept du bjuder på, trevligt att hitta hit:)
SvaraRaderaNär du fryser in päron i lag, gör du det då i påsar eller?
Kommer helt klart tillbaka!
Kram Emma
Tack! När jag fryser in päron i lag så brukar jag lägga dem i plastburkar, jag är lite rädd att lagen ska rinna ut om jag lägger dem i plastpåsar - fast tar man dubbla påsar så går det säkert bra.
SvaraRadera