fredag 7 oktober 2011

Rosépepparbiff

4 portioner

5 hg köttfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk, ev. mer om det blir torrt
1 vitlöksklyfta
3 msk chilisås
1-2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soya
2 tsk krossad rosépeppar

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt stå en stund.

Blanda färsen med havregrynsröran, pressad vitlök, 1 msk av chilisåsen, salt och peppar till en jämn färs.

Forma 8 biffar och stek dem i smör på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida.

Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat. Häll crème fraiche, resten av chilisåsen, vatten, fond, soya i stekpannan och koka upp. Lägg tillbaka biffarna i såsen och strö över rosépeppar. Låt småkoka i 5 minuter.

Servera med t ex potatis eller potatismos och lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg