4 portioner
5 hg köttfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk, ev. mer om det blir torrt
1 vitlöksklyfta
3 msk chilisås
1-2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soya
2 tsk krossad rosépeppar
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt stå en stund.
Blanda färsen med havregrynsröran, pressad vitlök, 1 msk av chilisåsen, salt och peppar till en jämn färs.
Forma 8 biffar och stek dem i smör på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida.
Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat. Häll crème fraiche, resten av chilisåsen, vatten, fond, soya i stekpannan och koka upp. Lägg tillbaka biffarna i såsen och strö över rosépeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
Servera med t ex potatis eller potatismos och lingon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar