4 portioner
5 hg köttfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk, ev. mer om det blir torrt
1 vitlöksklyfta
3 msk chilisås
1-2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soya
2 tsk krossad rosépeppar
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt stå en stund.
Blanda färsen med havregrynsröran, pressad vitlök, 1 msk av chilisåsen, salt och peppar till en jämn färs.
Forma 8 biffar och stek dem i smör på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida.
Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat. Häll crème fraiche, resten av chilisåsen, vatten, fond, soya i stekpannan och koka upp. Lägg tillbaka biffarna i såsen och strö över rosépeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
Servera med t ex potatis eller potatismos och lingon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar