onsdag 19 oktober 2011
Tunnbröd i stekpanna
12 ganska så små tunnbröd
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 - 2,5 dl mjölk
1 msk olja
Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 12 delar. Kavla ut varje del så tunt du kan. Grädda brödet i en torr stekpanna på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd efter 1-2 minuter.
Efterhand som jag stekte tunnbröden la jag dem på en tallrik med en handduk över för att de inte skulle torka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar