onsdag 19 oktober 2011
Tunnbröd i stekpanna
12 ganska så små tunnbröd
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 - 2,5 dl mjölk
1 msk olja
Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 12 delar. Kavla ut varje del så tunt du kan. Grädda brödet i en torr stekpanna på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd efter 1-2 minuter.
Efterhand som jag stekte tunnbröden la jag dem på en tallrik med en handduk över för att de inte skulle torka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar