måndag 31 oktober 2011

Polkagrisglass

ca 8-10 personer

3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl socker
100 g philadelfiaost
1 dl krossade polkagrisar

Krossa polkagrisarna, det gör man lättast genom att lägga dem i dubbla plastpåsar, ta en handduk runt påsarna och banka på dem med hammare.

Ta fram tre bunkar. Häll grädden och vaniljsocker i en bunke, äggvitor i en bunke och äggulor, socker och philadelfiaost i en bunke. Vispa allt för sig. Börja med äggvitorna som ska vispas hårt. Vispa sen grädden så att den också blir hård och vispa slutligen äggulesmeten en stund. Om man vispar i denna ordningen behöver man inte diska visparna emellan....

När alla är vispat blandas grädde och äggulesmet först ihop. Tillsätt sen de krossade polkagrisarna och tillsätt slutligen äggvitorna (rör ner dem försiktigt). Häll upp glassen i en form och ställ i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg