söndag 2 oktober 2011
Lasange
Om man vill göra något som passar bra att frysa in i matlådor så är lasange en bra maträtt. Gjorde idag en ganska så stor sats som räckte till 10 portioner.
24 lasangeplattor
köttfärssås gjort på 1,2 kg köttfärs
ostsås enligt följande:
4 msk smör
8 msk mjöl
1 liter mjölk
4-5 dl riven ost
4 äggulor + lite mjölk att röra ut dem i
2 tsk salt
peppar
Smält smöret. Tillsätt mjölet och rör det till en slät smet. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.
Ta mjölkblandningen ifrån plattan och tillsätt ost, äggulor utrörda i lite mjölk. Krydda.
Varva allt i en liten långpanna enligt följande: börja med köttfärssås, lägg sen på ett lager lasangeplattor och överst ett lager ostsås. Fortsätt att varva alla ingredienser tills allt är slut. Idag blev det fyra lager av allt. Gratinera i ugnen enligt de instruktioner som finns för de lasangeplattor som används.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2 personer 4-6 skivor parmaskinka 2 färska fikon i klyftor 1/2 mozzarellaost i mindre bitar dressing: lite olivolja (ca 1 msk) n...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
4 personer 5-6 hg fläskfilé 6 hackade soltorkade tomater 1/2 - 1 dl hackad basilika (färsk eller frusen, ta något mindre mängd om du anv...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar