söndag 2 oktober 2011
Lasange
Om man vill göra något som passar bra att frysa in i matlådor så är lasange en bra maträtt. Gjorde idag en ganska så stor sats som räckte till 10 portioner.
24 lasangeplattor
köttfärssås gjort på 1,2 kg köttfärs
ostsås enligt följande:
4 msk smör
8 msk mjöl
1 liter mjölk
4-5 dl riven ost
4 äggulor + lite mjölk att röra ut dem i
2 tsk salt
peppar
Smält smöret. Tillsätt mjölet och rör det till en slät smet. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.
Ta mjölkblandningen ifrån plattan och tillsätt ost, äggulor utrörda i lite mjölk. Krydda.
Varva allt i en liten långpanna enligt följande: börja med köttfärssås, lägg sen på ett lager lasangeplattor och överst ett lager ostsås. Fortsätt att varva alla ingredienser tills allt är slut. Idag blev det fyra lager av allt. Gratinera i ugnen enligt de instruktioner som finns för de lasangeplattor som används.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar